Duhovna pjesmica za najmlađe

Imam prijatelja kao nitko drugi
on me voli zauvijek
i kad s neba gleda,
dalek nikad nije
jer u srcu skriven je!


Jako smo ponosni na našu duhovnu pjesmicu za najmlađe! Kao roditelji našli smo se pred izazovom, puštati našem djetetu crtiće ili ne? U teoriji to nismo htjeli, no praksa se pokazala drugačijom. Ponekad je bilo potrebno zabaviti naše dijete animiranom pjesmicom. Tražili smo kvalitetan sadržaj, no nismo naišli na puno sadržaja na hrvatskom jeziku a da je k tome i kvalitetan i zabavan. Tako smo pomislili kako bi bilo dobro da postoji nešto katoličko, animirano, zabavno za djecu. Ta je ideja bila dugo u zraku, dok se nismo odlučili baciti u realizaciju.

Prvo smo mislili, ajmo mi smisliti neku dječju pjesmicu, skupit’ prijatelje kojima ide pisanje pjesama i nešto će „izaći“, no ubrzo smo shvatili da to nije tako lako! Složili smo se da nam treba majstorica za pisanje pjesama, a to je naravno Romana Bilaver! I njoj se ideja svidjela. Tada nije u „ladici“ imala ni jednu dječju pjesmu, ali rekla je nek joj damo vremena. Mislili smo, potrajat će to mjesec ili dva, ali prošao je samo dan ili dva i napravila je hit!

Uz pjesmu smo htjeli i video animacije i taj posao je odlično napravio Luka Štimac. Plesnu koreografiju osmislila je Nikolina Huđin iz umjetničke udruge Korak. A Mihaela i Lana Gradečak te dječji zbor Pavliši pobrinuli su se da pjesma zvuči izvrsno!

Želimo nastaviti raditi kvalitetan duhovni sadržaj za djecu. Jer kada dijete na zabavan način nauči da ga Bog voli zauvijek, da mu je blizu, da treba s drugim dijeliti, onda ga to znanje vodi kroz cijeli život.

Mihaela Halužan, Mladi Kristofori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.